Inspiratie: 13 in een dozijn

Website TheGrid

1. De crowfunding campagne van startup GRID was moeilijk te missen. Ruim 8000 mensen betaalden rap $96 na het zien van de subtitel: ‘AI websites that design themselves’.

Website Re-Type

2. Het lettertype ‘Kurversbrug’ is gebaseerd op de Amsterdamse brugletters van Anton Kurvers uit 1930. Letterontwerper Ramiro Espinoza van Re-Type maakte een moderne interpretatie en het resultaat is verbluffend.

Website Briefbox

3. Briefbox is een groeiende bibliotheek van design-opdrachten die je creativiteit kunnen bevorderen. Ideaal om te oefenen voor studenten, maar natuurlijk ook geschikt voor gevorderden.

Website Lu Xinjian

4. Kunstenaar Lu Xinjian heb ik jaren geleden ontmoet en was toen al onder de indruk van zijn werk. Hiërogliefen met een moderne twist.

Website Marketing Tribune

5. KesselsKramer heeft voor Floriade Almere 2022 een uitgebreid digitaal merkboek ontwikkeld dat is te bekijken op een groene USB stick.

Website Manual

6. The Manual is een website voor ontwerpers over diverse thema’s. Lees bijvoorbeeld: ‘Visual Design in not a thing’ by Mark Boulton.

Website BLLOON

7. Gratis lezen door te delen. Probeer het zelf en download de app van BLLOON.

Website MOBA

8. Gewoon omdat lelijk soms best mooi kan zijn: The Museum of Bad Art.

Website Kikkerland

9. Leuke hebbedingetjes voor design-liefhebbers: Kikkerland.

Website Swivelcard

10. Dé moderne variant van het visitekaartje; Swivelcard. Omdat de BUMP-app is stopgezet door Google en het scannen van ouderwetse visitekaartjes met de Evernote-app te eenvoudig is 🙂

Website Superflux

11. Een design-bureau met innovatieve projecten en ideeën: Superflux. Naast serieuze onderwerpen is er ook ruimte voor experimenten, bijvoorbeeld deze eetbare kerstkaarten.

Website MKBHD

12. Deze jongen (21 jaar) heeft meer You Tube volgers dan Madonna of Walt Disney, hij moet dus wel iets goed doen….MKBHD (Marques Brownlee).

En last but not least….

Website Smappee

13. Meet je energieverbruik en opbrengst in huis met Smappee. Slim en onafhankelijk.