Jaarverslag Defence for Children

2024 | Defence for Children

Jaarverslag Defence for Children

Defence for Children Nederland ziet kinderen. Ziet hun behoeften en belangen. Ziet hun rechten. Het afgelopen jaar liet zien dat deze rechten nog steeds onder druk staan. Het jaarverslag is helder en aantrekkelijk vormgegeven, met aandacht voor tekst en financieel verslag. Zwartwit fotografie en infographics maken het leesbaar met een handige interactieve navigatie. Voor speciale relaties is er ook een papieren editie beschikbaar gesteld.

Open dag Alrijne ziekenhuis

2024 | Alrijne

Voor het eerst in vijf jaar organiseerde Alrijne weer een open dag. Ruim 40 afdelingen openden de deuren voor ongeveer 5.000 bezoekers. Op de eerste verdieping liep de bezoeker door een opgeblazen darm en op de revalidatieafdeling konden kinderen meedoen met een rolstoelenrace. In samenwerking met de afdeling communicatie ontwikkelde Designink de feestelijke campagne.

Wijkgebouw De Hyacint 100 jaar

2023 | Wijkberaad Bloemenbuurt De Hyacint

Het Wijkgebouw De Hyacint gelegen aan de Anemoonstraat in Den Haag was oorspronkelijk een gemeentelijke bewaarschool (kleuterschool) gebaseerd op de principes van Maria Montessori. Indertijd een vernieuwende onderwijsmethodiek.

Het gebouw werd in 1923 ontworpen door de Haagse gemeentearchitect D.C. van der Zwart (1882 – 1960). De onlangs geplaatste historische borden geven meer informatie en achtergrond. Lees ook het artikel van schrijfster Yvonne Keuls over de verdwenen Anemoonstraat in Wijkwijs 4 (oktober, p. 14). Met speciale dank aan Paul van den Berg, Otto Das, Elisabeth van Elsen, Leen van der Heijdt en Letter Z Design (productie en plaatsing).

Meer informatie: Website Hyacint – Historisch

Rapport roept op tot afschaffen gezinslocaties

2023 | Defence for Children

Uit het nieuwe onderzoek ‘Dweilen met de kraan open’ blijkt dat de ontwikkeling van kinderen in gezinslocaties ernstig wordt geschaad door de slechte leefomstandigheden. Het huidige systeem is desastreus voor het mentale welzijn van de kinderen. Bovendien krijgen kinderen in de gezinslocaties niet de jeugdhulp die ze nodig hebben. Gezinslocaties maken het voor gemeenten onmogelijk hun jeugdzorgplicht op grond van de Jeugdwet uit te voeren. Defence for Children roept de overheid dan ook op gezinslocaties in hun huidige vorm als opvangvorm af te schaffen.

Lees hier het hele rapport.
En hier de uitzending in het nieuws (NOS Journaal 20 juni) op 1:57 min.

Gids biobased bouwen

2022 | Holland Houtland

Afbeelding gids Biobased Bouwen

In opdracht van Holland Houtland en partner Provincie Noord Brabant realiseerde Designink een unieke bedrijvengids. Vijftig bedrijven laten zien dat betaalbare prefab biobased woningen haalbaar zijn. Met meer dan 15 bijdragen van experts over duurzaam inkopen, CO2 budget, emissieloos bouwen en nog veel meer. Ook ontwerp-technisch een hoogvlieger met o.a. datamerge, GREP-oplossingen en interactiviteit.

Meer informatie: Holland Houtland en Provincie Noord Brabant

Nieuwe naam en uiterlijk voor Crisisbeheersing Kennemerland

2022 | Crisisbeheersing Kennemerland

Na een aanpassing van werkwijze en interne structuur is deze zomer de naam (Veiligheidsbureau) en later ook het uiterlijk van de communicatiemiddelen veranderd. In geval van een crisis, ramp of groot incident komt de crisisorganisatie van Veiligheidsregio Kennemerland in actie. Deze organisatie bestaat uit medewerkers die zijn opgeleid en geoefend om in crisissituaties op te treden. De belangrijkste taak is het beschermen van de inwoners bij incidenten en gezondheidsrisico’s.

Onderdeel van de opdracht was een merkanalyse, aanpassing logo en huisstijl en ontwerp van diverse communicatiemiddelen.

Met dank aan Anya Terpstra, Daniel Rios Loogman en Corine van der Klis.

Koffie is net als wijn

2022 | Wijkberaad Bloemenbuurt De Hyacint

Martijn Goedegebuure is sinds 1 december de trotse eigenaar van SunSun Coffee aan het Goudenregenplein. In nummer 2 van het Haagse wijkmagazine Wijkwijs vertelt hij waarom ook koffie zorg en aandacht verdient. Met veel dank aan de redactie, fotograaf, bezorgers en drukker. Ontwerp: Designink

Kunst in de wijk

2022 | Wijkberaad Bloemenbuurt de Hyacint

Magazine cover Wijkwijs #1 - 2022

Den Haag viert de nieuwe editie van Wijkwijs, hét magazine van de Bloemenbuurt. In dit nummer aandacht voor o.a. PostNL bezorger Veysel, Live zingen in coronatijd met Emily May en een interview met buurtbewoner en kunstenaar Margriet Snaterse (cover).

Met dank aan het voltallige redactieteam, Take Padding, Marja Stam, Annemarie van Oorschot, Julie Pluijmers, Dick van der Zwaard, Dave Heins, fotograaf Karel van der Bent, buurtchef Anje Broekman, eindchef Elisabeth van Elsen en alle vrijwilligers!

Hét magazine van de Bloemenbuurt

2021 | Wijkberaad Bloemenbuurt de Hyacint

Wijkwijs verschijnt 5 keer per jaar en komt tot stand met behulp van een enthousiaste redactie en een team van vrijwilligers. Denk aan fotografen, thuiskoks, puzzelmakers, advertentiemakelaars en bezorgers. In dit nummer aandacht voor o.a. Beach Land Art van Gerard ten Broek, Barney’s Darts op de Goudsbloemlaan, een interview met de bijna 100-jarige heer Bambacht en een literaire zoektocht in de wijk door Ton van Rijn.

Interactieve beleidsvorming op papier

2021 | Studio Lammert Jonkman en EMMA

Adviesbureau EMMA is ervan overtuigd dat de oplossingen voor de grote vraagstukken van vandaag alleen in samenspel tussen inwoners, overheid, markt en kennisinstellingen tot stand kunnen komen. Voor de gemeente Eindhoven organiseerden ze in de zomer van 2021 een dialoog over ‘brede welvaart’. De gesprekken met inwoners én beleidsmakers zijn terug te lezen in de papieren versie, full colour op 70 grams hvo.