Afasie Bedside Check

Erasmus MC | 2014

Afasie Bedside Check

De Afasie Bedside Check is een instrument voor een eerste diagnose van een taal- (en/of spraakstoornis) bij patiënten met een neurologische aandoening. De test neemt slechts een paar minuten in beslag en kan aan het bed worden afgenomen. Er is een papieren versie beschikbaar in de vorm van een boekje met bijbehorende formulieren. Binnenkort zal ook een digitale versie (app) worden uitgebracht.

Het boekje en formulieren zijn speciaal ontworpen op klein formaat, geschikt om in een jaszak mee te nemen. De inhoud en uitvoering (heldere beeldtaal en duidelijke typografie) maakt deze test geschikt voor neurologen en revalidatie-artsen.

Afasie Bedside Check - Test B
Afasie Bedside Check - Oefening A1
Afasie Bedside Check - Test C
Afasie Bedside Check - Formulier