Blijf nieuwsgierig

Een rustpunt in een hectische week en ter inspiratie voor eigen praktijk en digitaal publiek; een ronde langs kunst en cultuur door de ogen van bladenmakers. Setting: de Haagse Centrale Bibliotheek met een live-radiouitzending op de achtergrond. Een poging om aan mijn eigen (digitale) bubbel te ontsnappen en de liefde voor papier te vieren. Geen kritiek, geen volledige bespreking, maar tidbits en individuele juweeltjes. Blijf nieuwsgierig.

Fonk #363
Nieuwe vpro-idents in de etalage. Volgens de regels; 3-5 seconden, compositie van de tune en leesbaarheid logo. Door makers Munir de Vries, Maison the Faux, Fiona Tan, Claudy Jongstra, Annegien Schilling, Job Joris en Marieke, Streetart Frankey, Shertise Solano, Aisha Madu en last but not least Jaap Drupsteen.

Is Gen Z killing ads? Leerpunten; snel to the point [haakje] – Myth busting of tutorials – Vreugde en positiviteit – Community concepts.

DGTL festival – Datagate van Ouchh Studio
More or Less – G-Star Raw + Maarten Baas
Expositie ‘Media as a weapon’ – Beeld en Geluid
Muziek: Miracle by Mau P

Autisme Magazine #1
Advertentie: Autitalent.nl (detachering)
Gaia Zoo (korting met code Gaianva)
Luister naar persoonlijke verhalen van louisewester.auteursblog.nl
Over identiteit en autisme; serie podcasts, aflevering #1

Onderwijsblad mei 2023
Online archief; 3 Maart 2023 – Wees niet bang voor ChatGPT

Optimist 210
Cover: Trendwatcher Adjiedj Bakas
Advertentie: wesmyle.nl (korting code: optimist10)
Wees een digitale Gremlin (Rens van der Vorst). Neem iets wat je irritatie opwekt (technologisch). Bedenk een sabotage actie op een leuke manier. Als voorbeeld: Annet Hertenkamp die online besteld met het merk als voornaam, bv als Zara Hertenkamp. Zo weet ze bij spam meteen de afzender. Luister ook via de podcast aflevering van De Technoloog.

Medisch Contact #21
Pagina 14 РChatGPT is een geweldige doktersassistent (Paul H̦ppener, Witte Raven). Onderzoek via Google Scholar, PubMed, FindZebra en EvidenceHunt

Beleggersbelangen #20
Kooptips: Disney en Paypal.