Kinderrechten Filmfestival Leiden

Kinderrechtenhuis Nederland | 2012

Het Leidse Kinderrechten Filmfestival is een driedaags evenement over kinderrechten en uniek in Nederland. In het Kinderrechtenhuis worden films getoont over heftige onderwerpen, zoals jeugdrechtspraak in Brazilië, kinderarbeid in Rusland en kindsoldaten in Congo. Designink.nl realiseerde o.a de filmposter, uitnodigingen en t-shirts.

Het driedaags filmfestival (21-22-23 november) is hét podium voor films en documentaires over kinderrechtenthema’s in binnen- en buitenland. Iedere film werd ingeleid en of nabesproken door interessante gastsprekers, zoals de filmmaker, een van de acteurs of een ervaringsdeskundige. Het project werd gefinancierd door o.a. Movies that Matter, Fonds 1818, het V-Fonds en de gemeente Leiden.

Meer informatie kun je vinden op de website van het Kinderrechtenhuis.


Foto’s; Barak Oserovitz, Daniëlle de Jong