Campagne ‘Stem voor gewortelde kinderen’

Defence for Children | 2012

Terras

Kinderen die al jarenlang in Nederland zijn, maar geen verblijfsvergunning hebben, lanceerden op 29 augustus de campagne ‘Stem voor Gewortelde Kinderen’. Met speciale verkiezingsposters en T-shirts met de tekst ‘Stemt u ons weg?’ vroegen de kinderen tijdens de lancering voorbijgangers en politici zich uit te spreken voor gewortelde kinderen. Designink.nl was verantwoordelijk voor het grafisch ontwerp van de campagne.

De kinderen trokken de weken voor 12 september met een campagnebus langs de grote verkiezingsdebatten. Voor de actie waren de verkiezingsposters en campagneslogans van de tien grootste politieke partijen aangepast aan het thema gewortelde kinderen. Op de poster kon je je naam en eigen foto zetten. Die gepersonaliseerde posters werden via social media verspreid. Op die manier kon iedereen zich uitspreken vóór of tégen een permanente regeling voor deze groep kinderen.

Campagne, Plein, Den Haag
Hero Brinkman ondertekent poster
Poster PvdA
Actie TorentjeCampagne Website

Website
www.stemvoorkinderen.nl

Meer informatie
Bekijk hier de uitzending van het Jeugdjournaal en hier de de uitzending van Hart van Nederland (15e minuut) op 29 augustus 2012.

Bekijk hier de uitzending van het Jeugdjournaal, het NOS Journaal en  RTL nieuws op 6 september 2012.

Met speciale dank aan
Sander Nieuwenhuys (fotografie)
Frank Pietersen, Cre8it (website, techniek)
Polly Breur, Pold’rVisie (campagne)
Defence for Children en alle ‘gewortelde’ kinderen

UPDATE 20 september 2012
De Tweede Kamer heeft besloten dat in afwachting van de behandeling van de Wortelingswet geen kinderen worden uitgezet die langer dan vijf jaar in Nederland zijn. De ChristenUnie diende hierover een motie in, die gesteund werd door PvdA, SP, GroenLinks, D66, Partij voor de Dieren en 50Plus. Klik hier voor meer informatie.