Eindexamenexpositie KABK: nieuwe lichting

KABK uitzicht

De Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag was van 3 tot 9 juli het podium voor pas afgestudeerde kunstenaars, fotografen en ontwerpers. Ook dit jaar was ik onder de indruk van het enthousiasme en kwaliteit van de show.

Opmerkelijk vond ik de professionele aanpak van de afdeling fotografie, die uitblonk door samenwerking (eigen magazine en website) en presentatie (individuele tentoonstellingen).

Als oud-student was ik in het bijzonder geĂ¯nteresseerd in de afdeling Grafisch Ontwerpen, die tegenwoordig haar plek heeft op de bovenste verdieping van het gebouw. De presentaties (van ongeveer 40 studenten) waren erg afwisselend; soms een interactieve installatie, soms een serie posters aan het plafond. De thematiek was erg persoonlijk (fascinaties en manifesto’s) en soms maatschappij-kritisch. Oplossingen voor sociale vraagstukken (what design can do) kon ik echter moeilijk vinden. Persoonlijke favorieten waren de presentaties van Sanne Groenendaal (Inside the box), Nina Couvert (Stories), Eline van der Ploeg (Living Systems) en RenĂ© Louter (Dr. X & Mrs. Y).

Website Graduation Festival 2015